maanantai 5. lokakuuta 2015

Steelers C-tytöille tasapeli ja voitto ensimmäisestä SM-turnauksesta

Steelersin C-tytöt pelasivat ensimmäisen SM-turnauksensa Turussa ja ensimmäisessä pelissä vastassa oli Rss Panthers Riihimäeltä. Ottelun alku oli tasaista ja hermostunutta peliä, jossa tehtiin puolin ja toisin virheitä, selvästi molempia joukkueita jännitti ensimmäinen peli. Steelers sai ylivoiman Pathersin Lotta Kuparisen rikkeestä ja pääsi pyörittämään ylivoimaa ja ajassa 11.33 Aurora Aaltonen siirsi Alisa Mäkelä syötöstä Steelersin johtoon, mutta vain alle kaksi minuuttia tästä niin Steelersin Alina Salo sai rangaistuksen työntämisestä ja Panthers kuittasi Steelersin ylivoima maalin kun Saimi  Lehto tasoitti ottelun ja näin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 1-1 numeroissa. Toinen erä oli Steelersiltä heikkoa pelaamista ja Panthers karkasi jo 2-4 johtoon, Elise Lambergin vastatessa Steelers maalista. Toisen erätauolla pidettiin joukkueelle tiukka palaute ja muistutettiin jokaista pelaajaa pelaamaan oman joukkueensa eteen ja Steelers tulikin viimeiseen erään paljon kovemmalla temmolla, kun kahteen ekaan erään ja peli pyöri Panthers päädyssä. Varsinkin Alisa Mäkelä otti tahtipuikkoa kentällä tehden kaksi hienoa maalia, syöttäjinä olivat Aurora Aaltonen ja Sonja Mäenpää ja näin Steelers tasoitti ottelun. Ottelun loppu meni vielä jännittäväksi, kun Hanna Saloheimo sai vielä puoli minuuttia ennen loppua jäähyn estämisestä, mutta uhrautuvasti Steelers alivoima peitti Panthersin vedot ja lopussa pallo pidettiin Panthers päädyssä ja näin ottelu päättyi 4-4 lukemiin ja molemmille joukkueille piste ottelusta.

Toisessa ottelussa Steelersiä vastaan tuli tuttu vastustaja SM-karsinnoista eli Sb Vaasa. Ennen ottelua muistutettiin karsintapelistä, että selvistä numeroista huolimatta peli ei ollut helppo. Steelers tulikin otteluun erittäin hyvin ja vain kaksi minuuttia oli pelattu, kun Erika Laine teki Alisa Mäkelän syötöstä maalin. Neljä minuuttia maalista Vaasan Elisa Virtanen sai jäähyn ja Steelers ylivoima pyöri hienosti ja Alisa Mäkelä laukoi Anna-Kaisa Lindenin syötöstä maalin takanurkaan. Steelersin hyvän pelin alkua jatkoi Henna Hakala, joka hienon kierron jälkeen laukoi pallon näyttävästi yläkulmaan ja taululla loisti Steelersin 3-0 johto. Ensimmäinen erä oli Steelersiltä hyvää pelaamista ja palloa syöteltiin hyvin. Toinen erä jatkui Steelers hallinnassa ja Aurora Aaltonen lisäsi Steelers johdon 4-0:aan Hanna Saloheimon hyvän nousun jälkeen. Sb Vaasa sai uskoa omaan tekemiseen, kun Steelersin Sini Nuorteva otti jäähyn mailaan lyönnistä ja Elisa Virtanen teki ylivoimalla kavennuksen 4-1:een. Steelers näytti kuitenkin ratkaisevan ottelun vain 12 sek. ennen toisen erän loppua, kun Alisa Mäkelä jatkoi tehokasta päiväänsä tekemällä Erika Laineen syötöstä 5-1:een. Viimeisestä erästä tuli Steelersille vaikea, kun Rosa-Maria Kyrönlahti teki reilussa minuutissa kaksi maalia ja peliä oli vielä kolme minuuttia jäljellä, mutta Nelli Honkala Steelers maalissa torjui taidolla ja tuurillakin muutaman pahan laukauksen ja kerran pallo osui tolppaankin ja näin Steelersin tytöt otti kauden avausvoittonsa ensimmäisessä turnauksessa.

Pelillisesti ei päästy parhaimpaan suoritukseen ja suoritukset vaihtelevat vielä pelin aikana liikaa, mutta ajoittain siellä oli erittäin hienoa syöttöpeliäkin ja ylivoimakin pyöri kohtuullisen hyvin.. Kolme pistettä joukkueen ensimmäisestä SM-turnauksesta on kuitenkin hieno suoritus, vasta toista kautta liiton sarjoissa mukana olevalle joukkueelle ja tästä on hyvä jatkaa pelejä heti seuraavana viikonloppuna B-tyttöjen aluesarjan merkeissä. Tasainen sarja on C-tyttöjen SM-sarjasta tulossa ja tulee vielä monta tiukkaa ottelua, mutta Pss, Loisto, Pirkat ja Leba näyttivät ensimmäisessä turnauksessa vahvimmilta joukkueita.