perjantai 30. lokakuuta 2015

D-tytöille Hämeenkosken turnauksen voitto...

Steelers D-tytöt osallistuivat Hk Dynamon järjestämään harjoitusturnaukseen, mukana oli Sisä-Suomen D-tyttöjen sarjaan osallistuvat Hk Dynamo, Steelers ja Classicilta kaksi joukkuetta. Turnauksessa pelattiin yksinkertainen sarja ilman jatkopelejä, erikoista turnauksessa oli, että pelit olivat täysimittaisia pelejä eli 3 x 15 min. Steelers aloitti pelit Hämeenkosken Dynamoa vastaan, ottelu oli selvää Steelers hallintaa, mutta erinomaisesti pelannut Dynamon maalivahti Netta ja Steelersin heikko viimeistely pitivät numerot Dynamon kannalta siedettävinä kun ottelu päättyi 5-2 numeroihin.

Toinen ottelu pelattiin vain puoli tuntia edellisen ottelun perään, mutta Steelers pelaajat jaksoivat hienosti pelata tämänkin ottelun ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä, kun Steelers latoi hienojen syöttökuvioiden jälkeen kuusi maalia ja Elisa Tapanainen piti vielä maalinsa puhtaana, voitto Steelersille 6-0.

Tämän jälkeen tytöt nauttivat Dynamon talkooporukan maukasta lihasoppaa ja ladattiin akkuja vielä viimeiseen peliin, jossa vastaan asettui Classicin toinen joukkue. Ottelu sai hyvin erikoisen alun, kun Classic valmennus oli katsonut aikataulun väärin ja tulivat kentälle vajaa kymmenen minuuttia myöhässä ja ottelussa tuomarina toiminut Dynamon valmentaja antoi Classicille kahden minuutin rangaistuksen. Erikoinen ratkaisu, sillä kukaan ei käynyt Classicia muistuttamassa, että pitäisi peli aloittaa ja meidänkin joukkue teki vielä kentällä alkulämmittelyjä. Steelers ja Classic valmentajien yhteisellä päätöksellä pelin ensimmäiset kaksi minuuttia pelattiin neljällä neljää vastaan. Ottelu oli tasaista vääntöä ja ihan Steelers joukkue ei tämän alun sekoilun jälkeen ollut parhaimmillaan ja Classic saikin hyviä tilanteita aikaan, mutta Elisa torjui hyvin maalissa. Toisessa erässä Steelers pelaaja Ria Riikonen loukkaantuu ja jälkitilanteesta tuomitaan Steelers valmennukselle jäähy. Classic saa pelin pyörimään Steelers päätyy ja tekee maalin hienolla laukauksella jolle Elisa ei voi mitään. Steelers paketti menee hetkellisesti sekaisin, kun Ria ei pysty jatkamaan ja Classicin kova äänisen kannustajajoukon meteli selvästi häiritsi meidän tyttöjen keskittymistä peliin ja toiselle erätauolle siirrytäänkin Classicin 1-0 johdossa. Erä tauolla luodaan uskoa omaan tekemiseen ja muistutetaan, että ei pusketa samaa laitaa koko ajan ylöspäin ja laitetaan kentälliset uuteen kuosiin, kun Ria jäi sivuun. Kolmanteen erään lähdettäessä Classic tulee kovalla karvauksella ja Steelers puolustajille tulee kaksi perättäistä virhettä juuri sellaisista asioista, joista oli juuri erätauolla sovittu, että näin ei tehdä. Kaksikymmentä sekuntia erää pelattu ja Steelersin aikalisä, muistutamme uudestaan tyttöjä miten pelataan. Tämän jälkeen Steelers tyttöjen peli alkoi taas näyttämään siltä iloiselta syöttöpeliltä mihin on totuttu ja tasoitusmaalin tekee Steelersille Juliana, joka laukaisee hienosti suoraan syötöstä pallon maaliin, erittäin hieno suoritus tytöltä, joka on aloittanut salibandyn vasta tänä syksynä. Tämän maalin jälkeen luotto omiin taitoihin palautui selvästi taas Steelers tytöille ja Liina-Lotta nousee vahvasti vasenta laitaa, syöttää upeasti kahden pelaajan välistä pakkien taakse Ellalle ja vaikka pallon vähän pomppii, Ella ottaa upeasti pallon haltuun, kääntää rauhassa kämmenelle, katsoo mitä maalivahti tekee ja nostaa pallon yläkulmaan. Erittäin upea maali ja Steelers leirissä riemu repeää. Classic ei kuitenkaan luovuta, vaan ottaa maalivahdin pois ja yrittää kuudella pelaajalla tulla vielä tasoihin, mutta Steelers puolustaa tiiviisti omaa maaliaan ja Asta laukoo pallon hienosti omasta päästä tyhjään Classic maaliin ja näin Steelers voittaa ottelun 3-1. Erittäin hyvä esitys tämä turnaus Steelers tytöiltä, koko joukkue pelasi erittäin hienosti ja hyvää syöttöpeliä, varsinkin uudet tytöt Juliana ja Eveliina ovat kehittyneet muutamassa kuukaudessa erittäin paljon. Turnaus oli hyvin järjestetty ja halli oli hieno, joskin pientä miinusta tulee lattian liukkaudesta ja viimeisten otteluiden tuomaroinneista, mutta tytöillä oli hieno turnauspäivä ja taas saatiin paljon oppia ja kokemusta.