sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Steelers D-tytöille voitto ja häviö

Steelers D-tytöt jatkoivat sarjapelejään Jukolan koulullle kotiturnauksessa, ensimmäisessä pelissä oli vastassa etukäteen heikoksi vastustajaksi tiedetty Ilves ja vaikka kuinka ennen peliä teroitettiin asenteen ja liikkeen merkitystä pelissä, niin ottelun alku oli tytöiltä nihkeää, vaikka kolmen minuutin pelin jälkeen joukkueen kapteeni Aada Vaahtera siirsikin Steelersin johtoon. Steelers voitti ensimmäisen erän kaksi nolla, kun Oona Tennilä teki Steelersille vielä toisen maalin. Toisessa ja kolmannessa erässä Steelers sai parannettua peliä ja tytöt voittivat molemmat erät 4-1 ja näin koko ottelun 10-2. Selkeistä voitto lukemista huolimatta, tytöt itse sanoivat pukukopissa, ettei tälläisellä pelillä voiteta pelejä jatkossa. Harmittavaa oli, että Ilves keskittyi pelkästään puolustamaan omaa maaliaan ja tuomaritkin sallivat heikomman joukkueen selvät mailarikkeet pelissä. Ilahduttavaa pelissä oli ensimmäistä D-tyttöjen peliä pelaavan Venla Jaakkolan rohkea peli, Venla syötti kolme maalia, joista varsinkin viimeinen oli hienoa katsottavaa, Venla sai vasempaan laitaan syötön, suojasi hienosti palloa ja vastustajan estelyistä huolimatta syötti maalin eteen Emmi Aspholmille, joka sai laittaa pallon tyhjään maaliin.

Tehopisteet:

Anna-Kaisa 3 + 1, Venla 0 + 3, Oona 2 + 0, Aada 2 + 0, Emmi 2 + 0, Alisa 1 + 1, Roosa 1 + 1, Elise 1 + 1, Mari 0 + 1

Toisessa pelissä Steelers sai vastaansa odotetun kovan vastuksen, kun Pirkkalan Pirkat tulivat Hämeenlinnaan revanssimielellä parhaalla pelaajistolla, mukana oli useita C-tyttöjen SM-sarjaa pelaavia tyttöjä. Steelers tuli peliin ihan erilaisella meiningillä kuin Ilves peliin ja ensimmäinen erä oli erinomaista tyttösalibandya, maaleja ei kuitenkaan kumpikaan joukkue pystynyt tekemään ja eätauolle mentiin 0-0 lukemissa. Toisen erän alku oli Steelers tytöille murheellinen, kun Pirpi pääsi tekemään ensimmäisen maalin, pallo oli menossa ohi maalin ja osui matkalla Steelers pelaajan jalkaan ja pomppasi siitä maaliin. Tämä maali selvästi vaikutti Steelersin peliin ja seitsemän minuuttia tästä pallo oli taas Nelli Honkalan selän takana, Steelers valmennus otti aikalisän ja tämän jälkeen loppuerä mentiinkin sitten tasaisissa merkeissä. Kolmanteen erään  tehtiin pieniä muutoksia, kun kaksi pakkia jäi sivuun ja yritettiin saada lisää liikettä ja aktiivisuutta peliin. Tytöt pelasivatkin erinomaisesti ja ajoittain saatiin hyviä pyörityksiä Pirpin päähän, mutta kunnon maalipaikoille ei päästy. Sitten tapahtui jotain ihmeellistä, Steelersin Mari Seppäsellä oli pallo laidassa ja vastustajan pelaaja tuli sinne, rikkoi ja pallo meni yli laidan, Steelers valmennus otti vaihdon, mutta tuomari näyttikin Pirpin vapaalyöntiä ja Pirpin pelaaja pisti pallon nopeasti peliin ja yhdellä syötöllä pallo oli Steelers maalissa, todella erikoinen ratkaisu tuomarilta. Steelers tuli vielä kuitenkin peliin mukaan, kun Elise Lamberg teki Roosa Aaltosen syötöstä maalin ja peli oli 1-3, tytöt saivat tästä lisää intoa ja tuloksena vapari Pirpin päädyssä, Steelersin erikoinen kuvio, jossa kaikki tytöt lähtivät liikkeelle, mutta kukaan ei koskenut palloon ennen viimeistä pelaajaa ja Pirpi pelaaja oli silloin kun pallo lähti liikkeelle noin puolen metrin päässä ja esti laukauksen, eli aivan selvä väärä etäisyys, mutta taaskaan ei tätä virhettä vihelletty ja Pirpin pelaaja vastahyökkäykseen, Steeelers pelaaja joutui rikkomaan. Pirpille lähivapari ja Pirpin Marika Kankaanpää laukaisi pienen levityksen jälkeen ottelun toisen maalinsa ja näin Pirpi voitti ottelun 4-1. Hieman jäi ottelun tuomaroinnista jossiteltavaa ja toiveena olisi, ettei tälläiseen kärkiotteluun laitettaisi aloittelevaa tuomaria harjoittelemaan. Taitavampi joukkue kyllä voitti ottelun, Pirpin pelaajat ovat teknisesti taitavia pelaajia ja tällä kertaa asenne pelaamiseen oli erinomaista ja  C-tyttöjen SM-sarjaa pelaavien pelaajien kovien pelien kokemus näkyi tässä pelissä. Steelersin tytöt kyllä taistelivat erinomaisesti ja he tekivät tästä hienon ottelun ja vaikka pelin jälkeen muutamalla tulikin kyynel poskelle, ei todellakaan ole syytä murheeseen, vaan haalarit niskaan ja tehdään enemmän töitä ja haastetaan Pirpi seuraavassa ottelussa vielä tiukempaan taistoon. ;)