sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Steelers tyttöjen loistava HFC-turnaus päättyi pettymykseen...

Steelers E- ja D-tyttöjen joukkueet osallistuivat ensimmäistä kertaa useamman päivän kestävään turnaukseen. Suuret hallit, iso määrä joukkueita, myöhäiset ja aikaiset pelit, metroilla, busseilla ja raitiovaunuillla kulkemiset, hotelliyöpymiset joukkueena....siinä muutamia asioita, jotka olivat melkein kaikille mukana olleille tytöille uutta tällä retkellä.

Ensimmäinen päivä meni E-tytöiltä erinomaisesti ja joukkue otti molemmista otteluistaan voitot ja voittivat samalla oman lohkonsa ylivoimaisesti, voitot Light Ironista 5-1 ja Sb Vantaasta 9-2.

D-tytöt aloittivat myös erinomaisesti, pelaten taas kerran tiukan ottelun Pirkkalan Pirkkoja vastaan, ylärimaa ja tolppaa lähemmäs Steelersin tytöt päässeet ja ottelu päättyi hämäläisnumeroihin 0-0, Nelli Honkalan pelatessa nollapelin. Toisessa ottelussa D-tytöillä oli vastassa Etelä-Suomen liitonsarjassa omaa lohkoaan johtava SSV White, erinomaisen taistelun jälkeen tytöt kärsivät niukan 1-3 tappion, paikkoja lisämaaleihin oli tässäkin ottelussa runsaasti, SSV:n valmentajankin kehuessa meidän joukkuetta. Näin D-tytöille jäi lohkossa kolmas sija maalierolla häviten Pirkoille.

Toisena päivänä pelit jatkuivat ja E-tytöille vastaan tulivat omat lohkonsa voittaneet Pss musta ja Pss keltainen, joista molemmat vastustajat osoittautuivat juoksuvoimaltaan ja pelinopeudeltaan liian koviksi vastustajiksi tytöille, molemmat joukkueet voittivat Steelersin 4 -0 ja voittajista ei ollut epäselvyyttä, vaikka tytöt hyvin taistelivatkin. PSS:n valmentajan kanssa keskusteluissa selvisi, että he olivat pelanneet pelejä kymmenenä edellisenä viikonloppuna, kun meillä on ollut vasta yksi liiton turnaus koko syksynä ja se myös näkyi kentällä selvästi. Tappiot tiesivät sitä, että E-tytöille seuraavana aamuna tulisi puolivälierässä vastaan Light Iron. Täytyy ihmetellä sarjaohjelman laatijaa, kun lohkovoitosta nuoret tytöt palkittiin iltaottelulla ja pelien jälkeen tytöt olivat hotellilla noin klo 21.45.

D-tytöillä oli toisen päivän ensimmäisessä pelissä vastassa tältä kaudelta tuttu vastus Koovee, tämä oli jo joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Peli oli erittäin tiukkaa vääntöä jälleen kerran ja loppujen lopuksi Steelers voitti ottelun 1-0 ja otti kauden avausvoittonsa Koovesta, maalissa Nelli Honkala pelasi jo toisen nollapelinsä tässä turnauksessa, erinomainen suoritus Nelliltä, kun hän on aloittanut salibandymaalivahtina vasta tällä kaudella. Toisessa ottelussa D:llä oli vastassa aivan uusi tuttavuus Sb Pro, tasaisessa ottelussa joukkueet päätyivät tasanumeroihin 3-3 ja tämä tiesi D-tytöille välieräpeliä seuraavana aamuna klo 9 ja vastaan tulisi Sb Vantaa.

Rankka kolmen päivän turnausretki huipentui viimeisenä päivänä molemmilta joukkueilta jatkopeleihin. Aamupeleihin lähdettiin hyvällä mielellä, vaikka aamupalat ja siirtymiset pelipaikalle jättivät otteluihin valmistautumiset lyhyeksi ja vielä otteluiden osittainen päällekkäisyys aiheutti haastetta valmennukselle. D-tytöt aloitus oli vähän uninen ja  Sb Vantaa siirtyikin 1-0 johtoon ottelun alussa. Steelers sai maalista uutta puhtia peliinsä ja Sb Vantaan rikkeen jälkeen tuomari viehelsi aika kevyesti rankkarin Steelersille ja Aurora Aaltonen laittoi pallon erittäin hienosti maaliin ja tilanne oli 1-1 ja ensimmäinen erä päättyikin näihin lukemiin. Toinen erä alkoi erinomaisesti ja Steelers siirtyi Aada Vaahteran maalilla 2-1 johtoon. Peli jatkui tasaisena mutta niin vaan Vantaa tasoitti Steelersin merkkausvirheen jälkeen 2-2:teen, lopussa maaleja ei molempien joukkueiden hyvistä paikoista huolimatta nähty ja ottelu meni rangaistuslaukauskilpailuun. Aurora Aaltonen ensimmäisenä Steelers laukojana illan toisen maalinsa, Alisa Mäkelä epäonnistui toisena Steelers laukojana hyvästä yrityksestä huolimatta ja kun Vantaan pelaaja oli tehnyt maalin, peli oli tasan ennen viimeistä Steelers laukojaa ja Marika Haakana tekikin hienon maalin ja joukkue aloitti juhlimaan voittoaan, mutta mitä tekee tuomari ilmoittaa, että maalia ei hyväksytä, koska pallo meni taaksepäin... Sb Vantaan pelaaja teki maalin ja Aurora Aaltonen epäonnistui kolmannessa rankkarissaan ja Steelers juhlat muuttuivatkin kyyneleisiin ja todella suureen pettymykseen. Näin Sb Vantaa eteni B-finaaliin ja Steelers tyttöjen pelit tässä turnauksessa päättyivät.

E-tytöillä asettui puolivälierään erittäin tuttu vastus tältä kaudelta, Light Iron oli kohdattu kolme kertaa ja jokainen peli oli päättynyt selvään Steelers voittoon, tämäkö oli syynä vai eilisen illan myöhäinen peli, yhden pelaajan loukkantuminen ja pois jäänti pelistä, jännitys vai mikä, mutta E-tytöt saivat heti ottelun alussa kylmän suihkun niskaansa, kun Iron takoi seitsemässä minuutissa 5-0 taululle Nea Mustolan (2+3) johdolla. Kertaakaan tämä joukkue ei ole aloittanut otteluaan näin huonosti tällä eikä viime kaudella, aikalisää ei näissä peleissä voi ottaa ja joukkueen rivit saatiin koottua vasta erä tauolla ja loppupelin tytöt pelasivatkin hyvin, mutta Light Iron puolusti tiukasti omaa maaliaan voittaen ottelun Steelers pelaajien ja valmennuksen järkytykseksi 6-3 ja etenivät näin välieriin Pss mustaa vastaan.

Turnaus oli kuitenkin hieno kokemus ja kaikki mukana olleiden tyttöjen käyttäytyminen oli todella hienoa, helppo on näiden joukkueiden tyttöjen kanssa lähteä, vaikka pidemmällekin turnausmatkalle tulevaisuudessa. Arvokasta oppia saimme tuleviin turnauksiin, vaikka vähän aikaa tappiot harmittavatkin. Ei muuta, kun uutta matoa koukkuun ja rintakaarella eteenpäin. Tämän turnauksen jälkeen varmasti kaikki Etelä-Suomen joukkueetkin tietävät, että Steelersiltä on tulossa kovia tyttöjoukkueita tuleviin turnauksiin.

ON MEILLÄ HUIKEET TYTTÖJOUKKUEET...!! :)



https://www.youtube.com/watch?v=2472U5Swox0


                                     






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti