torstai 15. syyskuuta 2016

HämeCup ennakko C-tytöt kilpasarja



Kolmatta kertaa järjestettävä tyttösalibandyturnaus HämeCup pelataan 17.-18.9. Hämeenlinnassa pelipaikat ovat Iittala ja Jukola. C-tytöt pelaavat oman turnauksensa sunnuntaina 18.9. Iittalassa ja Jukolassa. Joukkueita tuli C-tyttöihin tänä vuonna mukaan peräti 16 ja näin päätettiin tehdä jako kilpasarjaan ja haastajasarjaan. Kilpasarjassa on mukana kahdeksan joukkuetta ja kaikki ovat mukana SM-sarjassa, voidaankin todeta, että tämä on kauden kovin C-tyttöturnaus. Lisäksi saadaan vielä erittäin hyvätasoinen kahdeksan joukkueen haastajasarja.

Kilpasarjassa on jaettu kahteen lohkoon ja näissä lohkoissa pelaavat, A-lohkossa Steelers, Koovee, Northern Stars ja PSS, B-lohkossa Pirkat, Eräviikingit, Wirmo ja Fbc Loisto.

A-lohko

Koovee

A-lohkon ja yksi koko tulevan kauden SM-sarjan ennakkosuosikkeja, joukkueessa on paljon taitoa, hyvä puolustus ja erinomainen maalivahti, jyräsi itsensä karsinnoista tappioitta SM-sarjaan. Joukkue on pelannut pitkään yhdessä ja osa pelaajista pelasi jo viime kaudella A-tyttöjen SM-sarjankin pelejä. Taiturimaisen Natalia Pitkäkankaan johdolla tätä koko joukkuetta on mielenkiintoista seurata, mutta myös siskokset Jemina ja Julia Ruostila kannattaa ottaa erityistarkkailuun.

Steelers

Steelers on jakanut tähän kotiturnaukseen joukkueensa kahtia, osa pelaajista pelaa kilpasarjaa Iittalassa ja osa haastajasarjaa Jukolassa, näin saatiin sarjat täyteen ja molemmille halleille Steelers väriä. Kilpasarjan joukkue on tiivis kahden kentällisen paketti ja näissä peleissä nähdään, miten kesän mäki- ja rappustreenit ovat kasvattaneet joukkueen kuntopuolta, kun joudutaan pelaamaan 8 x 15 min. joka toista vaihtoa. Maalivahti Elisa Tapanainen on palannut Talenttileirillä tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon ja saa näin tärkeitä kovia pelejä ennen SM-sarjan alkua. Steelers kävi viime viikonloppuna pelaamassa Sb Pron järjestämässä Hovituokaturnauksessa ja otti turnausvoiton puhtaasti voittamalla kaikki viisi otteluaan. Steelers on tasainen nippu ahkerasti harjoittelevia tyttöjä ja joukkueessa on mukana muutamia jo viime kaudella C-tyttöjen SM-sarjan pelejä pelanneita pelaajia. Joukkue pelaa parhaimmillaan erittäin hienoa syöttöpeliä ja seurattavia pelaajia on useita, mutta tässä turnauksessa kannattaa seurata, pitkän loukkaantumisen jälkeen mukaan palannutta Oona Tennilää, taitavaa Erika Lainetta ja aina täysillä taistelevaa Petra Aallosta.

PSS

PSS:n SM-karsinta ei mennyt ihan niin, kuin moni odotti eli suoraan jatkoon lohkovoittajana, yllättäen SB Pro menikin lohkovoittoon ja näin PSS joutui jatkokarsintoihin jäätyään lohkon kolmanneksi, mutta voitti jatkokarsinnassa SSRA:n ja eteni odotetusti SM-sarjaan. Hieman jäi kuitenkin vaisumpi kuva joukkueesta, kun mihin on PSS:n kohdalla totuttu, nyt onkin mielenkiintoista nähdä millaisessa iskussa joukkue on HämeCupissa. PSS:ssä seurattavia pelaajia ovat Taimi Mikkola ja taitava Aada Heikkinen.



Northern Stars

Steelersille FBA leireiltä erittäin tuttu joukkue, ei onnistunut viime viikonlopun Hoviruokaturnauksessa, vaan tytöt joutuivat poistumaan pettyneinä hallilta neljän häviön jälkeen. Northern Starsin tytöt tulevat varmasti revanssi mielellä Hämeenlinnaan ja täynnä halua näyttää, että ovat parempi joukkue, mitä Hoviruokaturnauksessa nähtiin. Joukkueen ehdoton tähtipelaaja on Maija Jäkkö, jonka pelivireen mukaan joukkue menestyy.

B-lohko

Pirkat

Pirkat ovat koko SM-sarjan suurin suosikki Suvi Hämäläisen ja Viivi Tiilikaisen johdolla, joukkueella on paljon kokemusta SM-sarjoista pelaajilla ja valmennuksella. Joukkueelle voi ennustaa jo nyt varmaa mitalia tämän kauden SM-sarjasta. Mielenkiintoista on seurata tuleeko tämän vuoden HämeCupista Tamperelaisten juhlaa ja pieni ihme olisi, jos finaalissa olisi joku muu lohkon joukkueista kuin Pirkat.

EräViikingit


Eräviikingit on kolmas HämeCupissa mukana oleva SM karsintojen lohkovoittaja, joukkue on saanut valita pelaajat Erän ja SSV:n yhdistymisen jälkeen suuresta pelaajamäärästä ja heillä on pelaajia kahteenkin hyvätasoiseen C-tyttöjoukkueeseen. Tulee taistelemaan lohkovoitosta Pirkkojen kanssa, mutta vaaka kallistuu kuitenkin Pirkkojen suuntaan. Seurattavia pelaajia ovat, taitava maalivahti Niina Markkanen, kenttäpelaajista Amanda Nyberg ja Anni Räisänen.

Wirmo

Loistocupin kakkonen, finaalissa Pirkoille hävinnyt Wirmo pääsee hakemaan revanssia Pirkoista HämeCupissa, kun joukkueet kohtaavat jo alkusarjassa. Wirmo saattaa ollakin tämän turnauksen yllättäjä, jos niin enää voidaan sanoa, Loistocupin ja SM karsintojen jälkeen. Joukkueessa on useampi Pietilä ja varsinkin kaksoset Emilia ja Olivia Pietilä ovat erittäin taitavia pelaajia, joita kannattaa seurata.

SBS Loisto

Loisto on viime kauden B- ja C-tyttöjen Suomenmestari ja aina kun he ovat mukana, odotettavissa on taitavaan syöttöpeliin perustuvaa peliä. Loisto raivasi tiensä SM-sarjaan ehkä hieman yllättäenkin voittamalla ensimmäisessä jatkokarsinnassa Northern Starsin. Joukkueen tähtipelaajia ovat Jessica Lehtonen ja Ulla Valtola ja jos tämä kaksikko on mukana näissä peleissä on vastustajien puolustajilla odotettavissa vaikeita hetkiä.

Erittäin tasaiset lohkot, muutama ennakkosuosikki, mutta kovat pelit on tulossa ja päivän kunto ratkaisee, ketkä pääsee pelien jälkeen nostamaan HämeCupin maljaa. Tervetuloa Iittalaan C-tyttöjen huipputurnaukseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti