keskiviikko 14. syyskuuta 2016

HämeCup ennakko B-tytöt

Kolmatta kertaa järjestettävä tyttösalibandyturnaus HämeCup pelataan 17.-18.9. Hämeenlinnassa pelipaikat ovat Iittala ja Jukola. B-tytöt pelaavat oman turnauksensa lauantaina 17.9. Iittalassa.

B-tyttöjen sarjassa HämeCupissa on tänä vuonna mukana kahdeksan joukkuetta, mukaan on saatu peräti viisi joukkuetta, jotka etenivät SM-karsinnoista SM-sarjaan eli Steelers, TPS, Eräviikingit, Northern Stars ja PSS. Joukkueet ovat jaettu kahteen lohkoon ja A-lohkossa ovat Steelers, SCH, TPS ja Eräviikingit, B-lohkossa Rss Panthers, Northern Stars, PSS ja Sb Vantaa. 

A-lohko

TPS

A-lohkon suosikki ja koko turnauksenkin suurin ennakkosuosikki, vakuuttavasti SM-sarjaan edennyt TPS, fyysisesti erittäin vahva joukkue ja jos pystyy pelaamaan yhtä hyvää peliä, kun Hämeenlinnan SM-karsinnoissa, on muut turnauksen joukkueet todella suurissa vaikeuksissa ja turnauksen jälkeen valmentajalla taas edessä pyöräretki takaisin Turkuun. Joukkue on erittäinen tasainen, mutta seurattavia pelaajia ovat Jasmin Saario sekä Emilia Troberg.

EräViikingit

Eräviikingit eteni SM-sarjaan jatkokarsintojen kautta, voittamalla tiukassa kamppailussa Losbin 4-3. Eräviikingeillä on varmasti kaikista B-tyttöjen SM joukkueista eniten pelaajamateriaalia käytettävinään. Joukkue on erittäin tasainen ja ehkä pienenä miinuksena joukkueella on ihan terävimmän kärkipelaajien puuttuminen. Tulee taistelemaan tämän lohkon kärkisijoista yhdessä Tepsin ja Steelersin kanssa. Mielenkiintoinen seurattava joukkueessa on naisten maajoukkueessa debyyttinsä tehneen Trine Sällströmmin pikkusisko Trista ja Elina Niemi.

Steelers

Steelers joutuu antamaan vastustajille tasoitusta, kun joukkueen kärkipelaajat Alisa Mäkelä ja Annu Selinummi ovat mukana pelaamassa naisten liigaavauksessa Elenia Areenalla Classicia vastaan ja näin poissa tyttöjen kokoonpanosta, lisäksi joukkueen kapteeni Anna-Kaisa Linden ja Marika Haakana ovat edelleen loukkaantuneina sivussa peleistä. Iloinen asia Steelers B-tyttöjoukkueelle on erittäin fyysiseen peliin pystyvän Aurora Aaltosen palaaminen kevään loukkaantumisen jäljiltä pelaavaan kokoonpanoon, Aurora tulee varmasti pelityylillään aiheuttamaan harmaita hiuksia vastustajan valmentajille. Steelers otti viime vuoden HämeCupissa C-tytöissä kaksoisvoiton, nyt on yksi joukkue mukana ja tytöt haluavat puolustaa viime vuotista voittoaan. Seurattavia pelaajia on monta, mutta maalivahti Emma Mannila rauhallisuudellaan ja Ellinoora Vihreäsaari peliä avaavana puolustajana kannattaa ottaa tarkkailuun.

SCH

SCH Hyvinkäältä tulee turnaukseen hakemaan kokemusta kovista peleistä ja niitä tässä lohkossa se tulee saamaan. Tytöt halusivat ottaa haasteen vastaan ja tulla mukaan kokeilemaan SM-sarjajoukkueiden vauhtia. Tällä kertaa taso taitaa olla kuitenkin liian kova ja joukkue joutunee tällä kertaa keskittymään puolustuspelaamiseen oikein tosissaan. Joukkueessa on muutamia taitavia pelaajia ja joukkueen maalivahti on näissä peleissä todella suuressa roolissa.

B-lohko

PSS

B-lohkon suosikki on PSS, joka ei SM-karsinnoissa ollut vielä parhaimmillaan, mutta on nyt päässyt muutaman viikon harjoittelemaan ja samassa lohkossa karsinnoissa TPS:n kanssa pelannut ja keskenäisen ottelun maalilla hävinnyt joukkue tulee uudestaan Hämeenlinnaan hakemaan revanssia TPS:stä ja jos nämä kaksi joukkuetta kohtaavaat turnauksen loppupeleissä, varmasti on edessä mielenkiintoinen kamppailu, kun molemmilla on mielessä protestiin päättynyt edellinen keskenäinen ottelu. Seurattavia pelaajia joukkueessa ovat Cirilla Mäkelä, Mixu Backman ja Kalpana Tarvainen.

Northern Stars

Tämä tyttösalibandyn eniten mediahuomiota keräävä seura yllätti B-tyttöjen SM-karsinnoissa kaikki jyräämällä suoraan neljällä voitolla SM-sarjaan. Joukkue sai Losbista vahvistusta pelaaja- ja valmentajapuolelle ja nämä vahvistukset osoittivat heti kaapin paikan muille joukkueille. Taistelee lohkovoitosta PSS:n kanssa, mutta riittääkö tällä kertaa kuitenkaan lohkovoittoon, se jää nähtäväksi. Joukkueessa pelaa myös Steelersin viime kauden varakapteeni Elise Lamberg. Muita seurattavia pelaajia ovat Jenni Torkki, Jonna Ryönänkoski ja Maija Jäkkö ja erinomainen maalivahti Annika Hytönen.

Rss Panthers

Pettyneitä tyttöjä poistui useita Elenialta SM-karsinnoista, kun Rss Panthers hävisi jatkokarsinnassa Sbs Wirmolle jatkoajalla 3-4 maalein. Erittäin hyvä joukkue jäi tänä vuonna vaille SM sarjapaikkaa ja tulee HämeCupiin hakemaan kovia pelejä sekä hyvitystä karsintojen pettymykselle ja voi olla tämän turnauksen yllättäjä. Mikä on ollut joukkueen harjoitusmotivaatio suuren pettymyksen jälkeen, se nähdään varmasti tässä turnauksessa. Seurattavia pelaajia ovat Jenna Ronkainen ja Lotta Raustola.

Sb Vantaa

Sb Vantaa ei osallistunut B-tyttöjen SM-karsintoihin ja saavat nyt todella kovia pelejä ennen Etelä-Suomen kilpasarjan pelejä. Pieni kysymysmerkki joukkue on ja tässä lohkossa ei taida olla muuta tarjolla, kun neljäs sija, sen verran rutinoituneempia joukkueita on tällä kerralla vastassa. Seurattavia pelaajia ovat Jenni Oikarinen ja Vilja Viertola.

Hieno turnauspäivä on tytöille tulossa upeassa Iittalahallissa ja kun pelataan neljä kovaa peliä yhdessä päivässä, niin tulevan sarjakauden huippupelaajat tulevat varmasti joukkueista esiin. Tervetuloa kaikki Iittalaan hyvätasoiseen tyttösalibandyturnaukseen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti