torstai 3. syyskuuta 2015

HämeCup 2015 ennakkojuttu C-tytöt...

Steelers tytöt järjestävät toista kertaa HämeCupin, viime vuonna pelattiin kahdessa eri sarjassa eli D-tytöissä ja E-tytöissä, voittajina olivat D-tytöissä Losb Lohjalta ja E-tytöissä kotijoukkue Steelers voitti hienosti oman sarjansa. Tälle vuodelle joukkue määrää on kasvatettu maltillisesti eli mukana on  16 joukkuetta kahdessa sarjassa eli C-tytöissä ja D-tytöissä.

Lauantaina C-tytöt aloittavat pelit klo 8.30 ja pelit huipentuvat klo 18.30 alkavaan finaaliin. Sarjassa on mukana 8 joukkuetta, Steelers x 2, Sb Heinola, Northern Stars, Losb, Blackbirds, Pss ja Sb Hirvensalo.

Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon, joista on pyritty tekemään mahdollisimman tasaiset. A-lohkossa pelaavat Steelers valkoinen, Sb Heinola, Blackbirds ja Losb. B-lohkossa Steelers musta, Pss, Northern Stars, Sb Hirvensalo.

Suosikit:

Viime kauden D-tyttöjen sarjan voittaja Losb on tänäkin vuonna mukana ja on suurin ennakkosuosikki C-tyttöjen peleissä, tämä pitkään yhdessä ollut joukkue on niittänyt mainetta useissa turnauksissa ja meni helposti C-tyttöjen SM-karsinnoista itse SM-sarjaan voittamalla kaikki pelit helposti ja lukeutuukin suurimpiin suosikkeihin SM-sarjassa. Joukkueella on useita erittäin taitavia pelaajia, joista useampi oli tyttöjen Pikku Pohjola leirillä, mielenkiintoisin seurattava on todella taitava Meri-Helmi Höynälä, tämän tytön peliä on todella hieno katsoa.

Pss:llä riittää hyviä tyttöpelaajia todella paljon C-tyttöihin kuuluu noin 30 tyttöä ja vaikka Pss tulee mukaan tähän turnaukseen haastajapitoisella ryhmällä, niin taattua laatua on taas odotettavissa. Joukkueella on mukana jo pitkään lajia harrastaneita tyttöjä sekä muutamia joilla ei vielä kovin paljon kokemusta ole ja lisäksi lahjakkaita D-tyttöjä on myös haastamassa vanhempia pelaajia. Viime vuonna Pss:n D-tytöt hävisivät finaalin Losbille kirvelevästi rankkareilla, mutta  turnaus on jäänyt mieleen mukavista puitteista ja hyvistä järjelyistä, niin tämän tyttösalibandyn suurseuran päätös lähteä mukaan tämän vuoden turnaukseen oli helppo. Pss meni myös C-tyttöjen SM-sarjaan kovatasoisesta C-lohkosta lohkovoittajana. Pss tytöt odottavat turnaukselta mielenkiintoisia ja kovia pelejä, sekä tärkeää kokemusta uudemmille pelaajia ennen sarjojen alkua.

Haastajat:

Steelers tulee kotiturnaukseen kahdella joukkueella mukaan, niin saatiin kahteen lohkoon saman verran joukkueita. Mukaan otetaan muutama B-ja D-tyttö, että saadaan molempiin joukkueisiin kaksi kenttää pelaajia mukaan, molemmista joukkueista on pyritty tekemään tasavahvoja. Steelersin joukkue on ollut kasassa vajaa puolitoista vuotta, silloin joukkue muodostettiin harrastekerhon pelaajista, joista juuri kukaan ei ollut pelannut liiton sarjapelejä ja pelejä yleensäkään. Viime kaudella tämä joukkue pelasi liiton D-tyttöjen sarjaa ja eri turnauksia ahkerasti ja Vierumäen päätösturnauksen jälkeen joukkueella oli ollut jo 50 peliä yhden kauden aikana, mikä on hyvä määrä tyttöjoukkueelle. Parhaina saavutuksina Sisä-Suomen sarjan toinen, Sisä-Suomi/Länsirannikon loppuhuipentuman kolmas ja Vierumäki turnauksen kolmas sija.  Tämä ahkerasti harjoitteleva joukkue isolla J:llä on vahvan joukkuehengen, kovan työn teon ja muutaman vahvistuksen avulla raivannut tietään kohti tyttösalibandyn kärkeä ja joukkue selviytyi myös C-tyttöjen SM-sarjaan suoraan ensimmäisistä karsinnoista, näin ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa pelataan tyttöjen SM-tason otteluita. HämeCupissa tavoitteena saada kaikille pelaajille hyviä pelejä ennen kauden alkua ja tietysti taistella voitosta jokaisessa pelissä hymy huulilla ja näyttää parasta osaamista kotiyleisölle.

Northern Stars on noussut raketin lailla tyttösalibandyn suurseuraksi ja tämä C-tyttöjen akatemiajoukkue on iloinen, ahkera, vauhdikas ja yllätysvalmis joukkue. Tästä esimerkkinä SM-karsinnoissa hyvät pelit, vain C-tyttöjen SM-sarjan suurimmat suosikit Loisto ja Leba olivat karsinnoissa selvästi Northen Starsia parempia, mutta voitot joukkue otti Karhuista ja Phsb:stä. Joukkue on lisäksi pelannut todella ahkerasti harjoituspelejä. Mottona tytöillä on, mikä taidossa hävitään kärkijoukkueille, se korvataan sinnikkyydellä ja halulla kehittyä. Monella tytöllä matka kohti urheilijan elämää on vasta alussa mutta oikealla tiellä ollaan. HämeCupiin joukkue tulee hakemaan uusia oppimiskokemuksia ja toivottaa tasapuolisesti tsemppiä kaikille turnausjoukkueille ja hyviä pelejä. Northern Starsilla on todella innokkaat taustaryhmät ja seura on panostanut paljon näkyvyyteen mm. sosiaalisessa mediassa ja muutenkin panostus tähän tytöillekin hienoon lajiin nostaa koko tyttösalibandyn arvostusta, onkin hieno saada tämä akatemialeiriltä tuttu joukkue mukaan HämeCupiin.

Yllättäjät:

Sb Hirvensalo on uusi tuttavuus, mutta kesän aikana Loiston viime kauden valmentajan mukana Hirvensaloon on siirtynyt useita Loiston pelaajia, pienellä ryhmällä pelaavalla joukkueella on muutamia B-tyttöjä mukana, että saivat joukkueen kasaan tähän turnaukseen. Osa tytöistä on pelannut jo useamman vuoden, mutta mukana on muutamia vasta lajin aloittaneita muiden lajien harrastajia. Joukkueella on koossa hyvähenkinen ja hyvällä asenteella toimiva porukka. Hirvensalo voi olla tämän turnauksen suurin yllättäjä, nämä Loistossa hyvään pallonhallintapeliin tottuneet tytöt haluavat varmasti näyttää kaikille, että elämää on Loiston ulkopuolellakin.

Blackbirds on 2014 syksyllä perustettu joukkue ja pelaajia joukkueessa on noin 20, monellakaan ei ole ennen joukkueen perustamista ollut juurikaan salibandytaustaa. Joukkue on pelannut haastajasarjaa ja alkuun meni kuvioita opetellessa, mutta hiljalleen on jo voittojakin alkanut tulla. Vierumäen kevään turnauksessa tytöt taistelivat hienosti kokeneempia joukkueita vastaan. Tytöt ovat hyvin motivoituneita harjoittelijoita ja ja joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa tähän kauteen lähtiessäkin. Joukkueen vahvuus on hyvä yhteishenki ja HämeCupiin tytöt lähtevät innokkaalla mielellä, joukkue ei ehkä vielä kamppaile turnauksen voitosta, mutta tsemppi on kova ja into tytöillä huipussaan.

Sb Heinola on pelannut viime kaudella D-tyttöjen Kaakkois-Suomen sarjaa ja heidän B-tyttöjoukkueensa osallistuivat tänä vuonna SM-karsintoihin. Pieni mutta pippurinen Heinolan joukkue koostuu osittain D-tytöistä ja jokaiselle on luvassa riittävästi peliaikaa, kun pelaajia on vähän. Osa tytöistä harjoittelee ja pelaa pelejä oman joukkueensa lisäksi B-tyttöjen joukkueessa. Harkkapelejä Heinolan tytöt pelaavat poikajoukkueita vastaan noin kaksi kertaa kuukaudessa.HämeCup on tytöille tervetullut turnaus, että saadaan vastaan kunnon vastuksia ja heräteltyä tytöt tulevia sarjapelejä ajatellen. Heinolan tytöt tulevat turnaukseen iloisin mielin ja katsotaan mihin se riittää. Lauantaina tavataan ja pelataan täysillä.

Steelers tytöt ja taustahenkilöt toivottavat kaikki joukkueet tervetulleeksi Hämeenlinnan Iittalaan viettämään iloista turnauspäivää tyttösalibandyn merkeissä. Hienoa saada tytöille hyviä pelejä ennen sarjakauden alkua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti