torstai 3. syyskuuta 2015

D-tyttöjen ennakkojuttu HämeCupista..

D-tyttöjen joukkueet pelaavat sunnuntaina 6.9. oman kovatasoisen turnauksensa, mukaan on saatu monta viime kauden e-tyttöjen sarjoissa hienosti menestynyttä joukkuetta. Pelitapaan on tämän ikäisille (03-04 synt.) tytöille paljon muutoksia viime kaudesta, iso kenttä, lentävät vaihdot, pelataan 5 vs 5 ja maalin peitteitä ei ole, voisikin sanoa, että näillä tytöillä alkavat nyt oikeat pelit.

Kahdeksan joukkuetta on jaettu kahteen mahdollisimman tasaiseen lohkoon viime kauden menestyksen mukaan. A-lohkossa pelaavat Steelers, Classic, Ssv Black ja Sb Pro. B- lohkossa Pss, Losb, Wirmo ja Kosken Dynamo.

Suosikit:

Pss on taas kerran selvä suosikki tässä turnauksessa, viime kaudella E-tyttöjen sarjoja ja turnauksia dominoineella joukkueella riittää erinomaisia tyttöjä kolmeenkin joukkueeseen. Tuoreempana turnausvoittona keväällä pelattu kovatasoinen LoistoCup, jossa Pss otti kaksoisvoiton. Suurin osa näistä tytöistä on pelannut salibandya vuodesta 2012 eli jo neljäs kausi on starttaamassa. HämeCupiin Pss tulee yhdellä joukkueella ja tytöt odottavat innolla, mitä kokemusten reppuun tällä kertaa jää, ainakin hieno pelireissu jälleen kerran ja uusia tuttavuuksia kaukalossa.

Ssv Black on viime kauden Etelä-Suomen E-tyttöjen kilpasarjan kakkonen heti Pss:n jälkeen. Pisimpää pelanneet viikinkitytöt ovat aloittaneet salibandyn parissa jo kuusi vuotiaina. Joukkue on pelannut liiton sarjaa 2010-vuodesta lähtien ja osallistunut useisiin eri turnauksiin aina Ruotsia myöden, heidän lentävä lause onkin, että "kertaakaan ei olla Ruotsissa hävitty" mielenkiintoista onkin nähdä voivatko he turnauksen jälkeen samaa sanoa Hämeenlinnasta. Pelaajille tärkeintä on kuitenkin pelaamisen ilo ja kehittyminen pelaajina. HämeCupiin Ssv Black tulee parhaalla mahdollisella ryhmällä, joka osallistuu myös Etelä-Suomen sarjan kilpasarjaan. Tytöt odottavat hyviä pelejä ja hauskaa turnauspäivää, mukana on tuttuja kilpasiskoja, mutta kiva kohdata myös uusia joukkueita. Nyt otetaan viikinkitytöistä mittaa, tässä tulee Ssv Black!!

Sb Prolla on niin ikään laaja tyttömateriaali tässä ikäryhmässä ja liiton sarjapeleihin he osallistuvat kahdella joukkueella, Hämeenlinnaan saapuu kilpasarjaa pelaava musta joukkue. Suurin osa tytöistä on harrastanut lajia jo 4-5 vuotta ja tytöt harjoittelevat kolme kertaa viikossa ja pelaavat ensi kaudella kahta sarjaa D-tyttöjen sarjan lisäksi C-tyttöjen aluesarjaa. Joukkue sijoittui viime vuonna Etelä-Suomen E-tyttöjen sarjassa hienosti pronssille, Pss:n ja Ssv:n jälkeen. Sb Pron tytöt odottavat innolla HämeCupin avausvihellystä ja he uskovat, että turnauspäivästä tulee kaikille mukana oleville hyvä sparraustilaisuus alkavan sarjakauden kynnyksellä.

Haastajat:

Wirmo dominoi viime kaudella E-tyttöjen Länsirannikon sarjaa ja kevään Vierumäki turnauksen voittaja on vahva haastaja Etelä-Suomen joukkueille. Noin 30 peliä tytöillä pelattuna viime kaudella ja vain kolme tappiota, se on kova saavutus. Vierumäki turnauksessa joukkue esitti hyvää, vauhdikasta ja taistelevaa salibandya hyvällä joukkuehengellä maustettuna. Mielenkiintoista on nähdä kuinka nämä tytöt pärjäävät Etelä-Suomen tyttöjen kyydissä. Joukkue kohtaa heti alkulohkossa kovat Pss:n ja Losbin, Vierumäellä Wirmo voitti Losbin välierässä ja varmasti Losbin tytöt janoavat revanssia tästä ottelusta.

Losb on tuttu näky lähes kaikissa tyttöturnauksissa mitä järjestetään ja tämä viime kauden HämeCupin E-tyttöjen hopeajoukkue ja Vierumäki turnauksen pronssijoukkue tulee varmasti revanssi mielessä taistelemaan kirkkaammista mitaleista tässä turnauksessa. Alkusarjan Wirmo pelistä tulee varmasti mielenkiintoinen taistelu, Wirmo nimittäin pudotti Losbin Vierumäellä loppuottelusta ja se on varmasti Losbin tyttöjen ja valmentajien mielessä.

Steelers osallistui viime kaudella ensimmäistä kertaa E-tytöissä salibandyliiton sarjaan ja voitti Sisä-Suomen E-tyttöjen sarjan häviämättä peliäkään, valitettavasti sarjan taso ei ollut paras mahdollinen ja kovia pelejä tälle tyttöjoukkueelle sarjassa tuli aika vähän. Aiemmin joukkue on pelannut kerhosarjaa Tampereen joukkueiden kanssa, joukkueessa on jo useamman vuoden pelanneita tyttöjä, mutta mukaan on otettu vasta aloittaneitakin. Muutaman hyvän tytön joukkue menetti viime kauden jälkeen, mutta uusia innokkaita tyttöjä on saatu mukaan. Joukkueen tavoitteena HämeCupissa on yrittää lyödä kapuloita kovien Etelä-Suomen joukkueiden rattaisiin ja viettää hauskaa turnauspäivää ja opetella uusia sääntöjä ennen kauden alkua. Viime kaudella joukkue voitti HämeCupin ja Hft-turnauksen Hämeenlinnassa, mutta Hfc ja Vierumäki turnaukset olivat vielä opettelua yön yli reissuihin ja suurempaa menestystä ei tullut, vaikka ajoittain tytöt pystyivät hyvää peliä pelaamaankin.

Yllättäjät:

Kosken Dynamon D-tytöt valmistautuu ensimmäiseen kauteensa salibandyliiton sarjoissa, tämä vasta lokakuussa 2014 perustettu joukkue on osallistunut viime kaudella turnauksiin ja Sysmän turnauksessa voittikin kaikki neljä peliään ja Hämeenlinnassa Hft-turnauksessa Steelers osoittautui loppuottelussa vielä liian kovaksi vastukseksi, mutta hienosti tytöille hopeaa. Joukkue on saanut tälle kaudelle mutamia uusia pelaajia ja vanhat jatkavat, joukkue tulee osallistumaan tällä kaudella Sisä-Suomen sarjaan ja tavoitteena on heti sarjan mestaruus. Joukkueen vahvuuksia ovat liikkuvuus, järjetön taistelutahto ja mieletön ryhmähenki ja itseluottamustakaan omiin taitoihin ei puutu, sen verran on kovat tavoitteet joukkueen taustahenkilöillä. Tämän joukkueen kanssa saa ennakkosuosikitkin tässä turnauksessa olla tarkkkana, sillä Dynamo on yllätysvalmisjoukkue.

Classic on vahvistunut kesän aikana usealla entisellä Ilves pelaajalla, jotka siirtyivät joukkueeseen Ilveksen tyttötoiminnan lopahdettua. Classicilla riittää pelaajia todella paljon ja parin vuoden päästä tämä joukkue tulee hyvässä valmennuksessa nousemaan tyttöjoukkueiden kärkipäähän. Joukkue pelaa taistelevaa salibandya ja nuoremmatkin tytöt eivät kentällä ollessaan luovuta vaan taistelevat tilanteet loppuun asti, joukkue voi yllättää tässä turnauksessa muutamissa peleissä, mutta riittääkö paukut taistelemaan vielä voitosta joka pelissä, se jää nähtäväksi. Nämä tytöt tulevat hakemaan hyvää kokemusta kovista peleistä ja viettämään mukavaa turnauspäivää.

Erittäin kovatasoinen D-tyttöjen turnaus on tulossa ja harvoin on samassa turnauksessa nähty kolmea Etelä-Suomen parasta joukkuetta, Länsirannikon parasta joukkuetta ja Sisä-Suomen parasta joukkuetta. On hienoa, että saadaan tytöille kovia pelejä ja hieno turnaus aikaiseksi. Tervetuloa iloisella mielellä kaikki HämeCupiin Hämeenlinnaan toivottaa Steelers tytöt ja taustahenkilöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti