maanantai 24. elokuuta 2015

Steelers C-tytöt suoraan SM-sarjaan...!!

Steelersin C-tytöt selvittivät SM-karsinnan tappioitta, ensimmäisenä päivänä tuloksena oli voitto ja tasapeli ja toisena päivänä kaksi voittoa. Steelersin karsintalohkosta toisena meni ansaitusti jatkoon Åif.

Sunnuntaina ensimmäisessä pelissä vastassa oli viime kaudelta tuttu vastustaja Koovee, viime kaudella Kooveen kanssa pelattiin monta tasaista ottelua ja viime kauden ensimmäinen peli oli hävitty ja siitä valmennus muistutti tytöille ennen peliä. Koovee tuli peliin paremmalla jalalla ja Steelersin pelaajat olivat vaikeuksissa nopeiden pelaajien kanssa, erä oli tasaista vääntöä ja hienoista Kooveen hallintaa ja ajassa 12.46 Natalia Pihlakangas vei taitavalla suorituksella Kooveen johtoon. Toiseen erään Steelers tuli paremmalla ilmeellä, mutta peli oli tiukkaa keskialueen taistelua ja maalipaikkoja kummallakaan ei juuri ollut. Kunnes kaksi minuuttia ennen erän loppua Roosa Aaltonen jatkoi viikonlopun maalitehtailua tekemällä tasoitusmaalin.Erätauolle mentiin tasatuloksessa 1-1, ottelun tasaisuudesta kertoo se, että laukaukset kahden erän jälkeen olivat 10-10. Kolmanteen erään Steelers vaihtoi vähän karvaustaktiikkaa ja se tuottikin tulosta, kun Anna-Kaisa Linden teki maalin Erika Laineen syötöstä ja hetkeä myöhemmin Erika Laine vei Steelersin ajassa 41.23 kahden maalin johtoon Alisa Mäkelän syötöstä, maali oli hieno taidonnäyte Erikalta, joka otti hienosti vaikean syötön haltuun ja nosti pallon yläkulmaan. Peli näytti jo ratkenneelta, mutta vain alle 20 sek. tästä, onnetar pyllisti Steelersin tytöille, kun vaaraton Koovee laukaus muutti suuntaa Steelers pelaajasta ja ohjautui ohi hölmistyneen Nelli Honkalan. Taas oltiin tiukassa tilanteessa, kun reilu kolme minuuttia oli vielä jäljllä, mutta lopun Steelers hyökkääjät pitivät palloa hallussaan Kooveen päässä ja puolustus oli hereillä koko ajan, niin näin Koovee pelaajat eivät päässeet enää maalipaikkoihin. Ja näin voitto Steelersille 3-2 ja samalla varmistui SM-sarjapaikka Steelers tytöille.

Tehopisteet:

Erika Laine 1+1, Roosa Aaltonen 1+0, Anna-Kaisa Linden 1+0, Alisa Mäkelä 0+1

Toiseen peliin Steelers tytöt pääsivät pelaamaan ilman paineita ja kun vastassa oli viime kaudella Sisä-Suomen/Länsirannikon loppuhuipentuman pronssiottelussa voitettu Kapa-65, kummallakaan ei ollut suurempaa panosta ottelussa, kun Steelers oli varmistanut SM-paikan ja Kapalla ei ollut enää mahdollisuuksia SM:ään. Vain 39 sek oli pelattu, kun viikonlopun yksi parhaista pelaajista Petra Aallonen täräytti pallon Hertta Järven antamasta vaparista maalin kattoon. Kaikki Steelers kannattajat odottelivat maalijuhlia, mutta vaikka erä olikin Steelers hallintaa, niin Kapan huikea maalivahti Viivi Virtanen otti kiinni Steelers yritykset ja näin erätauolle mentiin Steelersin 1-0 johdossa. Toisessa erässä nähtiin todella upea Steelers maali, kun Aurora Aaltonen lähti oikeasta laidasta kierrolle ja kiersi toiseen laitaan asti ja D-ikäinen Ria Riikonen juoksi maalin takatolpalle ja Aurora nosti hienon ns. "lättysyötön" ja Ria ohjasi pallon upeasti ilmasta tyhjään maaliin. Hieman tämän jälkeen Steelersin Alisa Mäkelä sai jäähyn mailaan huitomisesta ja Kapan ylivoimalla parhaat paikat tulivat kuitenkin Steelersille, kun Sonja Mäenpää pääsi kaksi kertaa yksin läpi, mutta Viivi Virtanen otti taas huikeat kopit maalissa. Toinen erä päättyi Steelers johdossa 2-0, Kapa ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pienetkin tytöt taistelivat todella kovasti joukkueensa eteen ja kolmannen erän lopussa Kapa sai vielä rankkarin ja Saara Mäki-Arvela tekikin siitä hallitun maalin ja näin rikkoi Nelli Honkalan nollapelin. Vain minuutti ennen loppua hyvin viikonloppuna pelannut ja monta kertaa maalipaikkaan päässyt Henna Hakala sai vihdoin pallon maaliin ja sinetöi Steelersin voiton 3-1 lukemiin Erika Laineen syötöstä.

Petra Aallonen 1+0, Ria Riikonen 1+0, Henna Hakala 1+0, Hertta Järvi 0+1, Aurora Aaltonen 0+1, Erika Laine 0+1

Hieno viikonloppu koko joukkueelta, jännitys näkyi ajoittain joukkueen otteissa ja ihan parhaaseen peliin ei pystytty, mutta hienoa, että joukkue pystyy voittamaan otteluita vähän heikommallakin pelillä. Viime kauden 50 pelattua ottelua on antanut hyvän pohjan joukkueelle ja koko joukkueen ahkera harjoittelu näkyy kentällä vauhdikkaana pelinä.