lauantai 22. elokuuta 2015

C-tytöt SM-karsinnassa

Steelersin C-tytöt ovat hyvissä asemissa ensimmäisen päivän jälkeen SM karsintaturnauksessa. Steelers on lohkonsa kärjessä yhdessä Åif:n kanssa kolmella pisteellä kahdesta pelistä.

Ensimmäisessä pelissä Steelersiä vastaan tuli lohkon ennakkosuosikki perinteinen tyttösalibandyseura Åif. Pelin alussa jännitys näkyi Steelers pelaajien otteissa ja Åif hallitsi ottelua ja siirtyikin ajassa 6.04 johtoon ja teki vielä vain 30 sek ensimmäisestä maalista 2-0 maalin. Steelers valmennus oli kuitenkin hereillä ja otti heti aikalisän tähän väliin ja rauhoitteli tyttöjä. Steelers kavensikin nopeasti , kun juuri ennen karsintoja Steelersiin siirtynyt Alina Salo teki maalin Hanna Saloheimon syötöstä. Tämän jälkeen Steelers saikin otetta pelistä ja erän lopussa Sonja Mäenpää tasoitti ottelun 2-2:een. Toinen erä oli tasaista vääntöä ja molemmilla oli muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta vain Sonja Mäenpää onnistui maalinteossa ja taas erän lopussa vain minuutti oli erää jäljellä. J näin erätauolle mentiin Steelers johdossa 3-2. Steelers pelaajat taisivat vähän nukahtaa erätauolla, kun vain 53 sek. oli pelattu kolmatta erää, kun Åifin tehokkain pelaaja Marika Lehvilä(1+1) toi Åifin tasoihin. Loppupeli oli tasaista vääntöä ja kumpi vaan joukkueista olisi voinut ratkaista ottelun, mutta molemmat maalivahdit pelasivat hyvin. Åif sai vielä 15 sek. ennen ottelun loppua hyvän tilanteen, kun Elisa Tapanainen pelasi palloa päällä oman maalin lähellä ja sai jäähyn ja Åifille lähivapari, onneksi Steelers maalivahti Nelli Honkala torjui vapaalyönnin. Ja näin ottelu päättyi 3-3 tasapeliin, joka oli aivan oikeutettu tulos tästä tasaisesta ottelusta.

Tehopisteet: Sonja Mäenpää 2+0, Alina Salo 1+0, Hanna Saloheimo 0+1, Henna Hakala 0+1

Toisessa pelissä Steelersiä vastaan tuli uusi tuttavuus Sb Vaasa, ottelun alussa Vaasalaiset saivatkin heti muutaman vaarallisen tilanteen Steelers pelaajien haparoidessa oman maalin edessä, mutta Nelli Honkala torjui varmasti Vaasalaisten yritykset. Steelers avasi maalihanat jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Elise Lamberg teki Henna Hakalan hienon syötön jälkeen hallitusti maalin. Heti perään Sonja Mäenpäätä rikottiin maalinteko tilanteessa ja tuomarit näyttivät rankkaria Steelersille, Sonja Mäenpää ei kuitenkaan onnistunut maalia tekemään.Steelers teki kuitenkin ensimmäiseen erään vielä kaksi maalia ja johti ottelua erän jälkeen 3-0. Toinen erä oli aika tasaista vääntöä, molemmilla joukkueilla oli hyviä maalipaikkoja ja erä päättyi 2-1 Steelersille, mutta ilman Steelersin maalivahdin Nelli Honkalan huikeita torjuntoja Vaasa olisi vaikka tasoittaa ottelun. Toiselle erätauolle mentiin siis Steelersin johtaessa 5-1. Viimeisessä erässä Hertta Järvi teki Steelersille ylivoimalla vielä yhden maalin ja näin ottelu päättyi Steelersin 6-1 voittoon. Ilahduttavaa pelissä oli viikolla vielä kipeänä olleen Hanna Saloheimon erinomainen taistelu, Roosa Aaltosen kaksi maalia ja Nelli Honkalan erinomaiset torjunnat.

Tehopisteet: Elise Lamberg 1+2, Roosa Aaltonen 2+0, Sonja Mäenpää 1+1, Hertta Järvi 1+0, Anna-Kaisa Linden 1+0, Hanna Saloheimo 1+0, Henna Hakala 0+1, Erika Laine 0+1

Ensimmäisen päivänä koko joukkueen taistelu oli erittäin upeeta katsottavaa, ajoittain näkyi vähän jännitys, mutta jokainen tyttö taisteli hienosti oman joukkueensa eteen. Tästä on hyvä jatkaa hyvistä asemista toiseen päivään.