sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Steelers D-tytöt loppuhuipentuman viidensiä

Steelers pelasi ensimmäisen ottelun Porin Karhuja vastaan, ottelu alkoi Steelers painostuksella, mutta yllättäen ajassa 2.02 Karhut pääsivät vastahyökkäykseen ja Jonna Paukkunen laukoi pallon erittäin hienosti maalin ylänurkkaan. Steelers pelaajien otteissa näkyi tärkeän ottelun jännitys ja tytöt eivät saaneet kunnolla omaa peliään käyntiin ja kun Karhut puolustivat erittäin tiukasti maalin edustaansa, niin Steelers hyökkäykset ajautuivat kulmiin. Kylmää vettä Steelers pelaajien niskaan tuli vielä kaksi minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua, kun Karhut siirtyivät ottelussa jo 2-0 johtoon, kun Karhujen Milla Skyttä nosti pallon puolesta kentästä kohti maalia ja matkalla pallo osui Adeliina Virtasen mailaan, josta se ohjautui ohi Steelers maalivahti Elisa Tapanaisen, näihin numeroihin päätyi myös ensimmäinen erä. Steelers tuli toiseen erään hyvin, kun ajassa 17.52 Kerttu Keski-Rauska teki maalin Lotta Purhosen syötöstä. Steelers hallitsi ottelua selvästi ja loi riittävästi maalinteko paikkoja ratkaista ottelu itselleen, mutta millään keinoilla ei palloa enää saatu Karhujen maaliin ja näin ensimmäisestä pelistä Steelersille todellinen Shokkitappio maalein 1-2.

Toiseen otteluun tuli vastaan Wirmo, joka oli voittanut ensimmäisessä ottelusssa Karhut 12-0 ja tämä tiesi sitä, että edes voitolla Steelersillä ei olisi mahdollisuuksia, kun pronssiotteluun. Ensimmäisessä erässä Steelers ei ollut toipunut Karhut tappiosta ja Wirmo vei erän helposti 3-0. Toisen erän alkuun Wirmo teki vielä 4-0, ennen kuin Steelers tytöt syttyivät pelaamaan ja vain 18 sek. Wirmon maalista Alina Vesala teki Alisa Haataisen hienosta syötöstä 1-4 kavennuksen, erän loppuun Wirmo siirtyi jo 1-5 johtoon, mutta taas Steelers pystyi kuittaamaan omalla maalilla, jonka teki Laura Vekka, vähän onnekkaallakin laukauksella ja näin toisen erän jälkeen numerot olivat 2-5 Wirmolle. Kolmannessa erässä Steelers pelasi jo erittäin hyvää peliä, mutta palloa ei saatu maaliin, vaikka Lotta Purhosellakin oli kolme hyvää paikkaa. Wirmo ei myöskään saanut enää maaleja ja näin ottelu päättyi 5-2 Wirmolle. Tämä tiesi sitä, että Wirmo finaaliin ja Steelers tytöille suuri pettymys, kun mitaliottelut jäivät väliin ja paikka sijoitusotteluun (sijat 5-6) Hk Dynamon kanssa.

Pukukopissa ennen ottelua päätettiin, että Dynamolle ei hävitä ja ottelu olikin hyvää Steelers syöttöpeliä alusta loppuun ja vaikka Dynamo sai ajoittain hyviä vastahyökkäyksiä, niin ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, kun Steelers voitti ottelun 7-2, maalintekijöinä olivat Alisa Haatainen, Lotta Purhonen, Jenna Linden ( 1+1), Alina Vesala, Ella Matinkari, Eveliina Heino ja Emilia Puonti (1+2). Varsinkin Eveliinan maali oli erittäin hienon syöttöpelin tulos, kun Alisa nousi vasenta laitaa ja syötti hienosti takana keskellä tulleelle Emilialle ja tämä jatkoi suoraan Eveliinalle, joka laukoi pallon kovaa maalin ylänurkkaan. Steelers sijalle viisi ja Hk Dynamo sijalle kuusi.

Turnauksen voitti Wirmo, joka oli selvästi paras joukkue ja he voittivat finaalissa Fbc Turun joukkueen, pronssille tulivat Karhut ja neljäs oli Leba-96. Hieno tyttösalibandypäivä upealla Elenia Areenalla.