perjantai 12. helmikuuta 2016

Steelers D-tytöt voitokkaita kotiturnauksessa

Steelersin D-tytöt pelasivat ensimmäisen tällä kaudella kotiyleisönsä edessä Jukolan koululla ja kahdesta ottelusta oli saldona kaksi selvää voittoa.

Ensimmäisessä ottelussa tuli vastaan Classic Blue, jolle Steelers oli hävinnyt yllättäen kauden ensimmäisen kohtaamisen. Ennen ottelun alkua tyttöjä muistutettiin tästä pelistä ja myös siitä, että omaa hyvää syöttöpeliä pelaamalla ottelu kyllä voitetaan. Ottelun alku oli hermostunutta, Steelers sai painetta Classic päätyyn, mutta vastustajan erinomainen maalivahti Meeri Lammela torjui Steelers tyttöjen heppoiset laukaukset helposti. Ajassa 7.41 tuli kylmä suihku Steelers tyttöjen niskaan, kun Classicin pelaaja Lotta Martansaari teki maalin ja näin Classic siirtyi 1-0 johtoon, mutta vain kaksi minuuttia tästä maalista Steelersin Asta Saarinen laukoi hienosti ottelun tasoihin, enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty ja näin erä päättyi 1-1 tasanumeroihin. Toiseen erään Steelers tuli vauhdikkaasti, kun vain 18 sek. oli pelattu, niin Kerttu Keski-Rauska laukoi pallon maaliin. Steelers syöttöpeli alkoi purra vastustajaan ja tytöt tekivät erään vielä kolme maalia, maalintekijöinä Ria Riikonen, Lotta Purhonen ja Ella Matinkari ja näin Steelers johti ottelua kahden erän jälkeen turvallisen tuntuisesti 5-1. Kolmannessa erässä Ella Matinkari teki aamun toisen maalinsa, hienolla ylänurkkalaukauksella ja ottelun loppunumeroiksi 7-1:een viimeisteli hienon syöttökuvion päätteeksi Liina-Lotta Lötjönen ja näin selkeä voitto Steelersille.

Toiseen otteluun Steelersiä vastaan tuli viime vuonna Sisä-Suomen finaalissa kohdattu Sb Heinola, joka aloittikin ottelun pirteästi, kun vain 3.52 oli pelattu, niin Sb Heinola siirtyi 1-0 johtoon. Steelers tytöt eivät tästä kuitenkaan hätkähtäneet, vaan kaksi minuuttia avausmaalista ottelun paras pelaaja Venla Jaakkola tasoitti ottelun. Steelers myllytti peliä ajoittain pitkiäkin aikoja Heinolan päädyssä ja Kerttu Keski-Rauska vei Lotta Purhosen syötöstä Steelersin 2-1 johtoon, joka jäi myös tulokseksi ensimmäisen erän jälkeen. Toinen erä oli selvää Steelers hallintaa ja Alisa Haatainen ja Lotta Purhonen lisäsivät Steelers johdon 4-1:een ja ottelu näytti ratkenneen. Sb Heinola tuli kuitenkin vielä peliin mukaan tekemällä heti kolmannen erän alkuun kavennusmaalin 4-2:een kun vain 14 sek. oli  erää pelattu. Steelers tytöt eivät tästä kuitenkaan hätkähtäneet ja varsinkin Venla Jaakkola oli vauhdissa tekemällä ottelun loppuun kaksi maalia ja Venla syötti vielä Alisa Haataisen tekemän maalin ja näin Venlalle ottelussa hattutemppu ja Steelers voitti ottelun 7-2.

Steelers siirtyi sarjataulukossa yksin kärkeen, kun Hk Dynamo voitti Classic Whiten jännittävässä ottelussa 2-3. Steelersillä on kymmenestä ottelusta 17 pistettä, kun Hk Dynamolla ja Classicilla on 15 pistettä. Seuraava turnaus pelataan Tampereella 21.2. jossa Steelersiä vastaan tulee Hk Dynamo Vihreät ja Pirpi.