tiistai 21. huhtikuuta 2015

E-tytöille Sisä-Suomen mestaruus 2014-2015

Steelersin E-tyttöjoukkue voitti Sisä-Suomen mestaruuden loppuhuipentumassa Jukolan koululla. Koko kauden voitosta voittoon edennyt joukkue joutui ensimmäistä kertaa tiukille tällä kaudella tässä sarjassa.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Classic punainen Tampereelta, ottelu oli Steelersin hallintaa, mutta Classicin tytöt taistelivat ja puolustivat todella hyvin omaa maaliaan ja selvästi Steelersin pelaajien otteissa näkyi jännitys tärkeässä ottelussa. Steelers kuitenkin jaksoi tehdä hienosti pelata omaa peliään, hienosti syötellen. Asta Saarinen teki kaksi maalia hienoilla kaukolaukauksilla ja Pihla Tarri yhden. Tiukassa vartioinnissa ollut Ella Matinkari kerran unohdettiin maalin kulmalle ja Ria Riikonen syötti upean syötön Ellan lapaan ja pallo oli maalissa, näitä maaleja on kauden aikana tämän kaksikon toimesta nähty useita. Venla Jaakkola viimeisteli Steelersin voittonumerot 5-3:een ja sai lisäksi yhden syöttöpisteen.

Steelers - Classic pun. 5 - 3

Finaalissa Steelersiä vastaan tuli Sb Heinola, joka oli kukistanut ensimmäisessä ottelussaan Tampereen Ilveksen. Finaali sai Steelers tyttöjen kannalta pahimman mahdollisen alun, kun puolustaja avasi pallon hyökkääjälle, jolta pallo karkasi suoraan Classic pelaajan lapaan ja vain noin 15 sek. oli pelattu ja pallo oli Steelers maalissa. Steelers tytöt selvisivät tästä järkytyksestä ja pyörittivät hyökkäyksiä Sb Heinolan päädyssä, mutta millään ei lukuisista hyvistä paikoista huolimatta saatu palloa maaliin. Näin erä tauolle lähdettiin 0-1 tappio lukemista. Toinen erä sai taas yhtä huonon alun, kuin ensimmäinen, kun minuutti oli pelattu, oli pallo taas maalivahti Sofia Tepon selän takana. Tämän jälkeen tyttöjen peli meni hetkeksi sekaisin, mutta Steelers tytöt eivät luovuttaneet vaan jatkoivat taistelua ja rohkeaa hyökkäämistä kohti Sb Heinolan maalia. Vihdoin Veera Ailio oli unohdettu maalin eteen ja Veera siirsi hienosti pallon maaliin ja Steelers tyttöjen kiri oli alkanut ja hetken päästä Asta Saarinen näytti taas hienoa kaukolaukaustaan ja pallo oli maalissa ja peli tasan. Lopussa oli vielä Steelersillä muutama hyvä maalipaikka, mutta tolppaa lähemmäksi ei palloa saatu, mutta jos oli Steelersillä hyviä paikkoja, niin myös Sb Heinolalla oli kaksi vaarallista läpiajoa, jotka Sofia Teppo torjui ilmiömäisesti, toinen taisi osua kypärään ja toisen Sofia torjui jalalla yläkulmasta. Peli päättyi kuitenkin tasan ja edessä oli 10 minuutin jatkoaika, jota mentiin tasaisissa merkeissä, Steelersin hieman hallitessa, mutta kovin hyviä paikkoja ei kummallakaan ollut, kunnes pallo tuli Asta Saariselle ja jälleen kerran Asta laukoi hienosti pallon maaliin ja Steelersin voiton juhlat alkoivat. Astalta huikeat pelit kahteen tiukkaan peliin neljä maalia on todella hieno suoritus, mutta ennen kaikkea koko joukkue ja kaikki tytöt pelasivat todella hienosti, käytimme näissä loppuhuipentuma peleissäkin 17 pelaajaa ja kaikki pystyivät erinomaiseen peliin.

Steelers - Sb Heinola 3 - 2 (0-1,1-1, 1-0, 1-0) ja.

Todella hieno kausi tytöiltä Sisä-Suomen sarjassa 16 peliä ja 16 voittoa, ylivoimaisesti paras joukkue tässä sarjassa koko kauden ajan. Kauden aikana tytöt ovat pelanneet yli 40 peliä ja vielä viimeinen huipennus odottaa toukokuussa osallistuminen kovatasoiseen Vierumäki turnaukseen, josta lähdetään voittoa hakemaan.